Gratis kamperen bij Staatsbosbeheer

Geplaatst op:
03/07/2020
Geldig tot:
18/07/2023
Categorie:
Uw voordeel:
Gratis kamperen!
Gratis kamperen bij Staatsbosbeheer

Gratis kamperen in de Nederlandse Natuur is mogelijk bij Staatsbosbeheer. Bekijk hier de 17 paalkampeerterreinen waar je gratis mag verblijven.

Gratis kamperen in Nederland

Iedereen weet het, wild kamperen is helaas verboden in Nederland, het is wel mogelijk om bij Staatsbosbeheer te verblijven. Ze hebben 22 kampeertereinen aangewezen met de mooiste paalkampeer plekken. Het mooie is dat je op deze terreinen die veelal in het bos of aan de rand van een natuurgebied liggen gratis je tent mag opzetten.

Paalkamperen plaatsen zijn vaak in het midden van de natuur of vlakbij lange afstand wandel- en fietsroutes. Je vindt deze plekken waar je mag kamperen aan de hand van coördinaten op je GPS.

Er zijn enkele regels

Nederland zonder regels dat zou te gek zijn! Dat is de reden dat het maken van een kampvuur verboden is, wel mag er gekookt worden op een gasbrander of campingstove. Het is wel belangrijk is dat het een gesloten systeem is. Op de meeste kampeerplaatsen is er maximaal plaats voor 3 tot 5 tenten, die je op kunt zetten binnen een straal van 10 meter vanaf de paal. Het overnachten is helemaal gratis en de tijd dat je mag kamperen is 72 uur. Water en eten moet je zelf meenemen en de kampeerplek moet weer netjes achtergelaten worden. Voor meer vakantie ideeën kijk in de rubriek vakantie voor de leukste aanbiedingen.

Zoek de rust op!

Op 22 natuurkampeerterreinen is voor iedereen een andere beleving. Je mag kamperen in het bos of dichtbij het water of in de mooiste duinen. Zo word je s ‘morgens wakker in de natuur en luister je naar de mooiste vogelgeluiden. Ga het beleven op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga ontstressen door de rust op te zoeken!

Gratis kamperen!

Gratis kamperen bij Staatsbosbeheer

Laat een reactie achter.