Het Officiele Postzegelvel Herdenking D-day 1944

Geplaatst op:
23/06/2020
Geldig tot:
Categorie:
Webwinkel:
Uw voordeel:
Scherpe korting!
Het Officiele Postzegelvel Herdenking D-day 1944

Je kunt nu het Officiele Postzegelvel D-Day 1944 bestellen met € 5,- korting van € 8,50 voor € 3,50 (inclusieverzendkosten). Ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid.

Officiele Postzegelvel D-day 1944

D-day vandaag 75 jaar geleden is het sleutelmoment geweest in de Tweede Wereldoorlog. De goed geplande landing in Normandië mocht zeker niet mislukken. Of het uiteindelijk een simpele overwinning was? „Dat alleen de mannen die onder vuur op Omaha Beach aankwamen.” Om deze beroemde dag te herdenken is er een prachtig uniek postzegelvel geslagen. Het Officiele Postzegelvel Herdenking D-day 1944. Dit Officiele Postzegelvel kun je bestellen met een 100% garantie certificaat.

De uitgever is aangesloten bij het NVPH Internet Waarborg die garant staat voor de echtheid. Het Officiele Postzegelvel D-Day 1944, ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid
is te bestellen en bij iedere 1 van 1500 bestellingen ontvang je € 5,- korting en betaal j geen € 8,50 maar slechts € 3,50 (inclusief verzendkosten) voor dit postzegelvel.

Wat moet je weten

  • Het is een Postzegelvel met 8 unieke postzegels.
  • Ontwerp postzegels: Uniek beeldmateriaal van D-Day 1944.
  • De oplage is 10.000 stuks.
  • Het Land van uitgifte is de Koninkrijk der Nederlanden (Sint Maarten).
  • De actie is Inclusief Luxe Collectiebladen.
  • Voor meer munten en postzegel verzamelingen kijk even hier.

Wat gebeurde er tijdens D-Day?

Hitlers legers voerde oorlog aan het oostfront en daar moest de druk snel worden weggenomen. De Britse leider Winston Churchill wilde het liefst via Italië of via de Balkan aanvallen. Van Loo: „Dat werd ook wel de zachte onderbuik van Europa genoemd.” Lange gevaarlijke aanvoerlijnen van Engeland naar de Balkan vormden echter een groot probleem.

De kust van West-Europa werd daarom een doelwit. Echter was de vraag, welk deel? En met wat voor en hoeveel materieel? Er waren vooraf al meerdere problemen geweest en die waren nog niet opgelost. Het Britse leger was in 1942 nog veel zwakker vergeleken met het Duitse leger. De Amerikanen die net meededen deden waren nog niet op volle sterkte. Zij moesten een compleet leger opbouwen. Maar Churchill wist dat hij het zonder de hulp van de Amerikanen de klus niet zou klaren. Bovendien was deze aanval op de kust heel risicovol. De Duitsers zouden in hun verdedigingslinie zitten, terwijl de geallieerden met hun boten eraan kwamen.

Als de geallieerden de boten uit gingen, moesten ze onbeschermd een breed stuk niemandsland oversteken. Dat is te vergelijken met de Eerste Wereldoorlog. Toen moesten soldaten uit hun loopgraaf komen. En niemandsland oversteken om de loopgraven van de tegenstander te bestormen. Dit is een mooie aanvulling van je postzegelverzameling waar je nog lang van kunt genieten.

Officiele Postzegelvel D-day 1944

Het Officiele Postzegelvel Herdenking D-day 1944

Laat een reactie achter.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en win twee entreetickets naar een pretpark!